2012/2013

NRM beszámoló
2012/2013

Az idei évünk a szokásos vezetői hétvégével (Vízicsikó túra) indult, Esztergomban voltunk október első hétvégéjén. A városnézésen, borospince látogatáson túl az éves feladatok kiosztására, közös programok áttekintésére került sor. A lelki töltődés hegyében egy ferences atya is meglátogatott minket szombat délután. 20 vezető volt jelen a hétvégén, a nagy megbeszélésre, illetve ünnepi vacsorára még lejött 10 manager is (felnőtt segítők).

Október 14-én tartottuk a közös “évnyitó” szentmisénket, ami után a csapatok és a családok jelenlétében tekintettünk vissza a nyári táborokra egy kis fényképes vetítés, agapé keretében.

A novemberi helyi gyűlét a Regnum Majális szervezésének szenteltük. Ez volt az idei évünk nagy vállalása, így mindenki kivette a részét belőle. Minden csapatnak volt feladata: az Alsóház (rétegtábor előttiek) sátorállítással készültek, a Felsőháznak meg különféle technikai, egyéb feladat jutott (pl. ebéd előkészítés, miseszolgálat, NRM bemutatás, díszlet, regisztráció stb.). Igazából úgy  éreztük, hogy ez számunkra is egy közös nagy élmény lesz, ezért minden csapatot be akartunk vonni, hogy ott legyenek a kicsik és nagyok is egyaránt.

November végén volt a Teknőcök bérmálkozása, ami szintén szép ünnepünk volt. 5-6 éve hagyományunk, hogy a szentségek felvétele előtt álló csapatoknak szervez egy idősebb csapat egy akadályversenyt. Ez megtörtént idén is a bérmálás előtt, illetve tavasszal is a Gekkók elsőáldozása előtt.

És jött a Regnum  Majális. Tényleg hálás szívvel tekintek vissza rá, mindenki hozta a formáját, minden feladat, program zökkenőmentesen lezajlott, és annyi segítség volt a szülők részéről is, hogy kapuzárás után fél órával már el is pakoltunk. Jó volt látni a Regnum apraja-nagyját (953 db karszalag fogyott el), és hogy a nagyobb közösségi erőbe a nagykovácsiak is mélyebb bepillantást nyertek. Igazán szép, vidám napot töltehetett el az egész Regnum, és reméljük, mindenki megtalálta a maga elfoglaltságát, játékát a nap folyamán, amiben szívesen részt vett.

Egész évben minden hónap 3., illetve 4. szerdáján tartottunk Alsó-, illetve Felsőházi gyűléseket, ahol mindig 3-3 csapat életébe, problémáiba, örömeibe nyerhettünk bepillantást. Ezek nagyon hasznosak voltak a kapcsolattartás szempontjából, és hogy követni tudtuk a csapatok helyzetét, át tudtuk beszélni a felmerülő nehézségeket, közösen ötleteltünk.

Június 15-én volt az NRM évzárás, ahol új helyi elnököt választottunk Zupán András személyében. Sok szép élménnyel, tapasztalattal távozom erről a tisztségről, gyorsan elröppent ez a 3 év. De ehhez kellett az a sok fantasztikus ember, aki az NRM-ben munkálkodik, legyen az vezetőségi tag, vezető, manager, szülő vagy fiatal. Végig érezhettem, hogy nem vagyok egyedül egy felmerülő problémával, támogattak minden helyzetben. Mindig örömmel fogok visszatekinteni erre az időszakra.

Perneczki Andi (NRM elnök)