2014/2015

NRM krónika
2014/2015

Az évindító szeptemberi Helyi Gyűlésen további két évre elnyerte a vezetők bizalmát Luca és Marci, így a vezetőség változatlan formában vághatott neki az új tanévnek, melyet ezúttal is a hagyományos ünnepi szentmisével indítottunk október első vasárnapján. Hagyományteremtő céllal ezen az ünnepen együtt köszöntöttük a frissen Műhelyt vagy Patkolót végzett vezetőinket, valamint egy oklevelet adtunk át azoknak a vezetőknek, akik az elmúlt évadban fejezték be a vezetést.

Helyi Regnumunk élete idén is számos ponton összefonódik a plébánia eseményeivel, melyekben tevékenyen igyekszünk évről évre részt venni. Nem volt ez most sem másként: közösségeink adják a ministránsokat hétről hétre a vasárnapi misén, segítenek a karitász csomagokat eljuttatni a rászorulóknak karácsonykor és húsvétkor, vállalják a mikulás csomagok készítését és a pásztorjáték betanulását december 24-én.

Az NRM vezetői ebben az évben egy nagy közös sportnap szervezését tűzték ki célul, és a helyi gyűlések, illetve az áprilisi vezetői hétvége egyik sarokpontja ennek az alkalomnak a szervezése volt. Az eseményre, mely az „NRM Játék Határok Nélkül” nevet kapta, május 9-én került sor a Tisza István Kastély parkjában 85 fiatal részvételével. A versenyzők különböző játékos feladatokat, különös sportokat próbálhattak ki, mint a darts, a lasertag és a szabadulójáték, ahol a felújítás előtt álló, lepusztult kastélyból kellett kijutni, vagy az élő csocsó egy légvárban, ahol a rudakhoz rögzített játékosoknak együtt kellett mozogniuk. Délután került sor a vízi sorversenyre az Amerikai Iskola uszodájában, a kastélykert focipályáját pedig métázó csapatok foglalták el. A versenyt végül a Japánról elnevezett csapat nyerte. Vidám és élménydús nap volt ez, melyet Gábor atyával közösen egy imádsággal kezdhettünk, és délután az eredményhirdetés után a regnumi himnusz éneklésével zártunk.

A már említett vezetői hétvége, vagyis a Vízicsikó Túra áprilisban volt, Bajóton. A sportnap szervezésen kívül jó alkalom volt ez csapatépítésre, egy rövid kirándulásra, és egy tartalmas beszélgetésre internet és média témakörben Kovács Lajos jezsuita atya segítségével.

Pozitív újdonság volt az évben a Borbély Marci kezdeményezésére elindult taizéi imaóra minden hónapban, valamint a hamvaiból újjáéledt “Vízilovarda”, mely a vezetésre, illetve a Regnumban való aktív munkára sarkalló kurzus egy adott korosztály számára. Idén a Hangyák és a Tobzoskák voltak a résztvevők, és ígéretes leendő vezetőket ismerhettünk meg bennük.

Június 7-én volt két legkisebb népünk a Koalák és Marmosetek elsőáldozása, mely szép közösségi, családi ünnep volt számunkra.

Zupán András (NRM elnök)