2015/2016

NRM krónika
2015/2016

#Grizzly Legnagyobb örömünkre ősszel elindult a Grizzlyk csapata Gergely Cili és Telek Tomi vezetésével. A megalakulásuk egy akadályverseny keretében történt. (Létrejöttükkel 21-re növelték közösségeink hivatalos számát, így helyi RM-unkhoz már 240 fő tartozik.) Novemberben a közösségbe járó gyerekek szüleivel közösen imádkoztunk Ciliért és Tomiért, hogy hivatásukat szívvel-lélekkel, Isten áldásával tudják végezni. Hogy ez mennyire így alakult, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két részletben elsőáldoztak a gyerekek a megalakulás óta.

#NRMmise Október 5-én (hagyományainknak megfelelően) az ünnepi NRM misén együtt adtunk hálát az Úrnak az elmúlt évért, kértünk erőt a következőhöz. Megkülönböztetett szeretettel és figyelemmel köszöntöttük vezetőképzőt végzett társainkat, és azokat a vezetőket, akik az elmúlt évben hagyták abba az aktív munkát a Regnumban, illetve a Tobzoskákat, akik a helyi Vízilovardát járták ki az előző tanévben. (Ez a helyi talentumkeresőnk fedőneve, ahol együtt keresik a lehetőségeket egy csapat tagjai, hol tudnák legügyesebben a helyi közösség javára kamatoztatni, amit kaptak fentről.)

#VízicsikóTúra Vezetőinknek – köszönetképpen fantasztikus munkájukért – évről évre egy hétvégét szervezünk, ahol lehetőség van néhány napot kötetlenül együtt lenni, lélekben-szellemben-testben töltődni. E tanév áprilisában Dágot céloztuk meg. Figyelemmel hallgattuk Tokár János ferences atyát, sétáltunk, kártyáztunk, jóízűen fogyasztottuk el az ünnepi vacsorát. Köszönjük, főként Csabai Ferinek, Tóth Balázsnak és Kuti Iminek, hogy mögöttünk állnak, aktívan éreztetik szeretetüket! Ilyen háttérrel öröm vezetni. 🙂

#teremtésvédelem Májusban a Vízicsikók (NRM vezetők) előkészítésének, illetve Kuti Szandi főkoordinátorságának hála egy fantasztikus kiránduláson-akadályversenyen vehettünk részt. A kiindulópontunk Ferenc pápa Laudato si’ című enciklikája volt, mely megadta az alaphangot. Játékon, imán, éneklésen, természetjáráson keresztül igyekeztünk közelebb kerülni a teremtés Urához. A végén épphogy elültettük az NRM fáját a templomkertben, a Főkertész már bőkezűen küldte is le a vizet…

#Taizé Roger testvér közösségének lelkisége többünkre inspirálóan hat. Öröm, egyszerűség, irgalmasság. Évközben jónéhány alkalommal szerveztünk taizéi imát a plébánia emeleti hittantermébe, ahol Gábor Atya támogatásának hála igazán meghitt hangulat fogadta az erre járókat (pl. zsámolyok, ikonok, mécsesek). Az imára az egyházközség összes tagját hívtuk, szép találkozások jöttek így létre, több közösség megfordult az alkalmakon. A nagycsütörtöki szentségimádást is taizéi énekekkel átszőve valósítottuk meg. Vannak még távlatok. Folytatjuk.

#egyházközség Regnumi alaptevékenységünkön túl megmaradó energiánkat és időnket igyekszünk az egyházközség többi tagjának javára, épülésére fordítani. Ministrálunk a tízes miséken, a roratekon, Caritas csomagokat kézbesítünk Karácsonykor és Húsvétkor.

#vezetőség Júniusban egy sokszínű, de abban értéket látó csapat ideje lejárt. (Meglepő, de itt a többirányú vektorok valóban nem oltották ki egymást. Lehet, hogy több dimenzióban kellene gondolkodni?) Az NRM új elnöke Kapitány Ágoston, új vezetőségi tagként csatlakozik Karlócai Gegi és Muhari Péter. Búcsúzik Zupán Andris (ex-elnök), Benkő-Tóth Luca és Földesiné Csiszér Anikó. A távozóknak köszönjük az áldozatos munkát, az újaknak sok erőt és bölcsességet kívánunk az elkövetkező három évhez (ennyi időre szól a megbizatás)! A bárka folytatja útját.