2022 Éves beszámoló

A 2022-es évben 19 regnumi csapat működött aktívan a Nagykovácsi Helyi Regnumban. A 19 csapatba kb. 230 gyermek/fiatal tartozik, akik 10 és 24 év közöttiek. 

2022 szeptemberében indult el hivatalosan a legifjabb csapat a Kitrókák, a mostani ötödik osztályosokkal. Vezetőik Ürge Dorka és Molnár Gellért, felnőtt segítőjük Papp Judit. Novemberben pedig a Mammutok csapata startolt el, Földesi Katinka és Budai Balázs vezetésével

A csapatok heti rendszerességgel találkoznak, a legifjabbak a plébánián, 5. osztálytól felfelé pedig családoknál tartják az alkalmakat. A csapatok éves programjának része szokott lenni egy vagy két csapathétvége, azaz lelkigyakorlat és néhány hétvégi kirándulás.

Mindegyik csapatnak sikerült nyári tábort szervezni, az előre átbeszélt előírásokat betartva, így azok problémamentesen lezajlottak.

A Helyi Regnum ebben az évben is kapott támogatást a táborok szervezéséhez a Nagykovácsi Önkormányzattól, mint civil szervezet. A kapott támogatás 800.000 Ft volt.
• 454.000 Ft-ot a nyári táborokba menő rászoruló családok támogatására fordítottunk,
• kb. 250.000 Ft-ot költöttünk új sátrakra és egyéb tábori eszközökre vagy azok javítására

• valamint kb. 50.000 Ft-ot költöttünk új tábori konyha eszközökre

• a maradék összeget pedig az ifi vezetők táboroztatására fordítottuk

 Igyekszünk minden évben új fiatalokat találni a jövőben induló csapatok vezetéséhez. A regnum akkreditált vezetőképzői segítenek felkészíteni őket a feladatra, ami minden évben várja a rátermett jelentkezőket. 

2022 nyarán 4 fiatal fejezte be sikeresen a regnumi vezetőképzőt, a Műhelyt: Trencsánszky Natasa, Láng Gyuri, Molnár Gellért, Selmeci Samu.

Tory Eszter pedig a Patkoló nevű vezetőképzőt kezdte el januárban. 

Idén szeptemberben 3 nagykovácsi fiatal felvételt nyert a Műhely vezetőképző Szőlő évfolyamába: Hettyey Botond, Krúdy Sebi és Láng Mihály. Ők várhatóan nyáron lesznek képzett vezetők. 

A 2022 szeptemberében a mostani harmadik osztályos gyerekek közül 13-an jelentkeztek a Tojáshéj csoporthoz, ahol általában évi 4-5 program során ismerkedhetnek a regnumi közösséggel. A tojáshéjprogramokat Trencsánszky Natasa, és Láng Misi  vezetik. A Novemberi alakuló, ismerkedő alkalom után decemberben már közös kirándulásra is mentek.

A Vízicsikókkal (az NRM vezetőivel) a Kosdon töltött hétvégen elsősorban a vezetett gyermekek szüleivel való kapcsolattartásról beszélgettünk. Emellett maradt idő a csapatépítésre, és a nagy beszélgetések, játékok, egy közös séta és természetesen az ünnepi ebéd sem maradtak el.

Ebben a tanévben járt le a Nagykovácsi helyi regnumi vezetőség hároméves szolgálata. Az elnök: Tuba-Tegzes Tímea volt, a vezetőségi tagok pedig: Földesiné Csiszér Anikó, Stefán Judit és Láng Marika. Hálás köszönet nekik lelkes munkájukért! Az új vezetőségi tagok szeptember óta: Láng Marika, Tófalvi Maja, Csabai Marci és Szikora Botond. Láng Gyuri fogadta el a felkérést a helyi elnöki feladatok ellátására. 

A helyi regnumunk pénzügyeinek intézését továbbra is Karlócai Orsi vállalta. Valamint Gábor atya és Csabai Feri állandó vezetőségi tagokként biztosítják a folytonosságot. 

Kérem a Jóisten áldását mindannyiunk munkájára!

Láng György
NRM elnök