éves beszámoló 2021

NRM krónika
2021

A 2021-es évben 18 regnumi csapat működött aktívan a Nagykovácsi Helyi Regnumban. A 18 csapatba kb. 220 gyermek/fiatal tartozik, akik 10 és 22 év közöttiek.

2021 tavaszán az NRM feladata volt megszervezni az egész Regnumnak megrendezett majálist, amit – a vírushelyzet miatt – végül sajnos csak online tudtunk megrendezni, de így is elég szórakoztatóra sikerült a kreatív, fiatal szervező csapatnak köszönhetően.

Személyes csapattalálkozókat szerencsére már tudtunk tartani idén, kivétel, ha épp a csapat nagy része karanténba került. A csapatok éves programjának része szokott lenni egy vagy két csapathétvége-lelkigyakorlat, ezeknek egy részét idén már végre meg tudtuk tartani, az előző évvel ellentétben. Mindegyik csapatnak sikerült valamilyen formában nyári tábort szervezni, az előre átbeszélt előírásokat betartva, így azok problémamentesen lezajlottak.

A Helyi Regnum ebben az évben is kapott támogatást a Nagykovácsi Önkormányzattól, mint civil szervezet. A kapott támogatás 750.000 Ft volt.
• 440.000 Ft-ot a nyári táborokba menő rászoruló családok támogatására fordítottunk,
• kb. 150.000 Ft-ot költöttünk új tábori eszközökre vagy azok javítására,
• a maradék összeget pedig a tavalyi évben elmaradt, de idén október elején megtartott Vízicsikó hétvégére költöttük, ami egy jutalom program szokott lenni a vezetőknek, az önkéntesen végzett munkájukért cserébe. Pannonhalmára vittük őket, ahol közösségépítő, kulturális és szórakoztató programokon vettünk részt péntektől szombatig. Ennek összköltsége kb. 250.000 Ft volt. (A fennmaradó részt az NRM kasszából egészítettük ki.)

Igyekszünk minden évben új fiatalokat találni a jövőben induló csapatok vezetéséhez. A Regnum akkreditált vezetőképzői segítenek felkészíteni őket a feladatra, ami minden évben várja a rátermett jelentkezőket. 2021 nyarán 6 fiatal fejezte be sikeresen a regnumi vezetőképzőt, a Műhelyt: Kamp Kata, Balogh Zsófi, Stefán Lilla, Stefán Rita, Golda Ilonka és Hazai Barna.

Idén szeptemberben 5 nagykovácsi fiatal futott be sikeresen a Műhely vezetőképző felvételijén (Trencsánszky Natasa, Tory Anna, Molnár Gellért, Selmeci Samu és Láng Gyuri), ők várhatóan nyáron lesznek képzett vezetők.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus családi napján a Nagykovácsi Helyi Regnum kapta meg a feladatot, hogy leszervezze a regnumi közösségeket bemutató sátrat a Margit szigeten. Az esemény sikeresen lezajlott, a fiatalok vidám, játékos hangulatot teremtettek az oda érkező érdeklődőknek.

2021 szeptemberében a mostani harmadik osztályos gyerekek közül 13-an jelentkeztek a Tojáshéj csoporthoz, ahol általában évi 4-5 program során ismerkedhetnek a regnumi közösséggel. A tojáshéjprogramot Golda Ilonka, Stefán Lilla, Stefán Rita és Balogh Zsófi vezetik.

2021 októberében kétfelé választottuk a 2020-ban indított Tojáshéj néven futó negyedik osztályosokat. Vezetőik Ürge Dorka és Molnár Gellért, valamint Földesi Katinka, Sándor Sarolta és Budai Balázs.

Kérem a Jóisten áldását mindannyiunk munkájára!

Tuba-Tegzes Tímea (NRM elnök)