éves beszámoló – 2020

NRM krónika
2020

A 2020-as évben 15 regnumi csapat működött aktívan a Nagykovácsi Helyi Regnumban. A 15 csapatba kb. 180 gyermek/fiatal tartozik, akik 10 és 20 év közöttiek. 2020 szeptemberében indult el a két legifjabb csapat: a Bohóchalak és a Narválok, a mostani negyedik osztályosokkal. Vezetőik Papp Csenge és Németh Csongor, valamint Tory Eszter és Pluzsik Marci.

A jelenlegi helyzet ellenére a csapatok nagyobb részének sikerült valamilyen formában nyári tábort szervezni, az előre átbeszélt előírásokat betartva, így azok problémamentesen lezajlottak.

A személyes csapattalálkozókat sajnos tavasszal és most is fel kellett függesztenünk. A vezetők saját belátásuk szerinti rendszerességgel online tartanak alkalmakat, és próbálnak a vasárnapi vagy egyéb hétköznapi szentmisén résztvenni, együtt a csapattal. A csapatok éves programjának része szokott lenni egy vagy két csapathétvége-lelkigyakorlat, ezek is elmaradtak idén sajnos.

A Helyi Regnum ismét sikeresen pályázott a Nagykovácsi Önkormányzat civil szervezeteknek szóló, idén is kiírt pályázatán. A kapott támogatás 800.000 Ft volt.
• 280.000 Ft-ot a nyári táborokba menő rászoruló családok támogatására fordítottunk,
• 300.000 Ft-ot költöttünk új tábori eszközökre vagy azok javítására,
• a maradék összeget pedig a tavaszi – reményeink szerint megrendezhető – közös programokra tettük félre.

Igyekszünk minden évben új fiatalokat találni a jövőben induló csapatok vezetéséhez. A regnum akkreditált vezetőképzői segítenek felkészíteni őket a feladatra, ami minden évben várja a rátermett jelentkezőket. 2020 nyarán 7 fiatal fejezte be sikeresen a regnumi vezetőképzőt, a Műhelyt: Papp Csenge, Sándor Sarolta, Muhari Dóri, Földesi Katinka, Budai Balázs, Németh Csongor és Bús Ármin. A Patkoló nevű vezetőképzőt pedig Telek Tomi és Timár Áron végezte el sikeresen.

Idén szeptemberben 6 nagykovácsi fiatal futott be sikeresen a Műhely vezetőképző felvételijén (Kamp Kata, Stefán Lilla, Balogh Zsófi, Golda Ilonka, Stefán Rita és Hazai Barna), ők várhatóan nyáron lesznek képzett vezetők.

2020 szeptemberében a mostani harmadik osztályos gyerekek közül 21-en jelentkeztek a Tojáshéj csoporthoz, ahol általában évi 4-5 program során ismerkedhetnek a regnumi közösséggel. Sajnos ennek a csapatnak az elindulását a jelenlegi körülmények miatt végül elhalasztottuk, reményeink szerint a tanév második felében ezt pótolni tudjuk. A tojáshéjprogramot Sándor Sarolta, Földesi Katinka és Budai Balázs vezetik majd.

A regnumi ünnepi misén, december 8-án közösségünk papja, Kemenes Gábor atya kapott Pro Regno Mariano elismerést a Regnum Marianum közösségtől, a két helyi Regnumban végzett áldozatos munkájáért.

2021 tavaszára az NRM-nek a feladata megszervezni az egész Regnumnak megrendezett majálist. Ennek előkészületeit már megkezdtük, mivel reménykedünk benne, hogy a következő évben több lehetőségünk lesz a személyes találkozásokra, és mindazt a feladatot, amit a megváltozott körülmények között is próbálunk valamilyen módon teljesíteni, jövőre az eredeti, megszokott formájában tudjuk folytatni.

Kérem a Jóisten áldását mindannyiunk munkájára!