Gábor atya Nagykovácsi díszpolgára

2018. augusztus 20-án Gábor atya kapta a Nagykovácsi Díszpolgára kitüntető címet az Önkormányzattól. Ezzel köszönték meg a Nagykovácsiban, a faluért és az itt élő emberekért végzett önzetlen munkáját, melyet immár 20 éve végez rendületlenül.

Nagy szeretettel gratulálunk Neki, és Isten áldását kérjük életére, szolgálatára!


“2018-ban Nagykovácsi díszpolgára Kemenes Gábor atya, a község plébánosa lett. Gábor atya húsz éve szolgálja a katolikus közösséget, és a falut. Börtönpasztorációs tevékenységért magas kitüntetéssel ismerték el (Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat, 2013.), mint ahogy köztudomású a drogos szenvedélybetegekkel kapcsolatos tevékenysége is. Vasárnaponként nem ritkán kilenc misét is mond, fásultság nélkül, igaz hitet sugározva. Igazi közösségi emberként ismerjük, ahol segíteni, szervezni, menteni tud, ott terem. Forgalmat irányít, autót tol, mentőt hív, kidőlt fákat húz le az útról. A család látogatásokat, a súlyos betegek lelki vigaszát is kiemelten kezeli. Misét mond, esket, keresztel és temet felszentelése óta, 45 éve; ebből húszat Nagykovácsiban szolgálva.”

Teljes laudációja itt tekinthető meg videó formájában, illetve itt olvasható el szövegesen.

Gábor atya helyi Regnumunk és a vezetőség oszlopos tagja, barátunk és lelki vezetőnk. Életéről, regnumi pályájáról itt lehet többet megtudni.